Apa maksud ‘Hodl’?

‘Hodl’ adalah meme paling ikonik yang terdapat di Bitcoin hari ini. Ia adalah abadi, dicintai dan menuntut penghargaan dari semua pencinta crypto. Ia adalah perkataan yang digunakan untuk menggambarkan pencinta dan penyokong wang syiling sejati. Ini adalah kata yang digunakan untuk mendorong orang-orang yang terpukul dari rentetan pasar beruang. Ia adalah perkataan yang digunakan untuk memisahkan yang kuat dari yang lemah.

Ini adalah perwujudan semua perkara crypto.

Hodl!

Duit syiling

Hodl pertama kali muncul pada bulan Disember 2013, yang berada di puncak puncak pam besar kedua sejarah Bitcoin apabila harganya melepasi 1,000 dolar AS untuk pertama kalinya. Di bitcointalk.org, pedagang yang kecewa dengan nama panggilan “GameKyuubi” memulakan benang bertajuk “SAYA HODLING”. Jawatannya adalah seperti berikut:

SAYA tangkapan tangkapan skrin

Sudah jelas bahawa dia mabuk ketika menulis ini dan tidak dapat mengeja dengan betul. Namun, kerana tingkah laku minumnya yang tidak bertanggungjawab, kami berbakat dengan hodl. Dari sini, hodl telah tersebar ke semua aspek crypto dan merupakan meme paling ikonik. Penciptanya, GameKyuubi, masih hidup dan menyiarkan di bitcointalk.org hingga hari ini.

Definisi

Walaupun pada awalnya “hodl” hanya dimaksudkan untuk Bitcoin, istilah ini telah tersebar sejak ia dibuat. GamerKyuubi telah menggunakan kata “hodl” sebagai participle hadir dalam bentuk “hodling”. Namun, sejak awal, sekarang berasal dari “hodler” dan “hodl” dan digunakan sebagai kata benda dan juga kata kerja.

Perkataan Hodl

“Hodler” digunakan untuk menggambarkan orang yang yakin bahawa koin pilihannya akan naik harganya. Mereka akan mengekalkan pelaburan mereka dan menunggu harganya naik, tidak kira berapa lama. Itu juga telah digunakan sebagai hak membual, untuk menunjukkan bahawa anda telah menjadi salah seorang penganut awal. “Hodl” telah digunakan sebagai perintah, biasanya sebagai dorongan bagi orang lain untuk memegang koin walaupun harganya turun. Ini juga digunakan sebagai strategi bagi mereka yang tidak pandai berniaga tetapi ingin berpartisipasi dalam spekulasi.

Peniaga peniaga mencari komputer riba dan tablet,

Hodl di media

Hodl telah menjadi ikonik sehingga telah digunakan dalam media arus perdana seperti Forbes, The Guardian dan banyak lagi. Ia bahkan ditakrifkan semasa Jawatankuasa Senat mengenai Perbankan, di mana J. Christopher Giancarlo memberi keterangan dan disampaikan kepada Senat AS.

Di sini dia mendefinisikan hodl sebagai backronym “Hold On for Dear Life”. Apabila populariti perkataan “hodl” semakin popular, meme juga membawa definisi ini. Walau bagaimanapun, perkataan ini berakar pada kesalahan ejaan pengguna bitcointalk pada tahun 2013 dan akan tetap seperti ini.

Seorang youtuber bernama Chris Record Vlogs telah membuat lagu rap mengenai penjodohan.

Hodl juga telah memulakan debutnya pada Minggu Lalu Malam ini dengan John Oliver.

Dan e-Toro telah mengasyikkan hodl dengan persamaannya dengan Hodor dari rancangan TV Game of Thrones.

Hodl telah digunakan sebagai nama panggilan yang popular di kalangan Bitcoin dengan akaun twitter yang popular seperti @MrHodl dan @hodlonaut menggunakan istilah dalam nama samaran mereka. Istilah ini sangat ikonik sehingga pertukaran HodlHodl, telah menggunakannya dalam nama mereka.

Meme lain

Terdapat meme lain yang ada di cryptovere selain Hodl yang pernah terkenal. Ada “When Moon”, ungkapan yang digunakan untuk bertanya kapan harga koin yang mereka pegang atau ingin dipegang akan meningkat. Ada juga “When Lambo”, juga biasa bertanya kapan harganya akan naik, cukup naik untuk membeli Lamborghini, sebuah kenderaan mewah yang digunakan untuk menandakan kekayaan seseorang.

Grafik Bitcoin dan pasaran

Terdapat frasa lain yang diciptakan kerana kesalahan ketik, kali ini berasal dari Reddit di r / bitcoinmarkets. Pada 11 November 2014, pengguna Reddit dengan nama “qwsazxcde1” telah menyiarkan ini.

Tangkapan skrin Reddit

Dia jelas bermaksud mengatakan “Ini adalah tuan-tuan” tetapi di tengah-tengah kegembiraannya atas persimpangan EMA 1D, dia mengabaikan “itu”. Malangnya untuk “qwsazxcde1”, pasaran beruang belum berakhir dan harga turun dan pasaran lembu tidak bermula lagi sehingga musim panas 2015.

Terdapat meme Maxtrix kegemaran semua orang dari Morpheus yang memberitahu Neo bahawa dia tidak perlu menjual Bitcoin ketika ia bulan.

Meme matriks

Terdapat meme Reddit wizard yang begitu klasik yang diliputi secara fantastik dalam hal ini artikel sederhana.

Tangkapan skrin medium.com Medium.com – Bagaimana iklan Reddit membuat Bitcoin berjaya

Walaupun meme lain telah wujud dan lebih banyak meme dibuat setiap hari, tidak ada meme klasik, yang sangat disayangi dan bermakna seperti hodl. Ia disukai oleh semua orang termasuk Bitcoiners, pecinta Ethereum, Ripplers dan juga orang Bcash. Itu semua perkara kripto dan akan terus menjadi kata penentu bagi setiap kita. Hodl.

Billfodl menyelesaikan masalah itu dengan memberikan penyelesaian yang mudah, selamat, dan dapat digunakan kembali untuk menjaga keselamatan mnemonik anda dari kerosakan api dan air. Bersedia untuk kali berikutnya portfolio anda bulan dan melabur dalam Billfodl hari ini dan menjadi penipu sejati.

Beli Billfodl

Soalan Lazim

Apa itu Bitcoin?

Bitcoin dianggap sebagai cryptocurrency. Anda boleh menghantar atau menerima Bitcoin di internet, tanpa dihubungkan dengan identiti sebenar.

Adakah Bitcoin adalah pelaburan yang baik?

Sekiranya anda mencari keuntungan jangka pendek, Bitcoin adalah pelaburan yang hebat. Tetapi ia juga boleh menjadi pelaburan jangka panjang yang baik, kerana permintaannya yang tinggi di pasaran.

Siapa yang menjana wang terbanyak dari Bitcoin?

Satoshi Nakamoto menghasilkan wang paling banyak dari Bitcoin, kerana dia adalah pencipta mata wang digital pertama yang terdesentralisasi. Dia juga melaksanakan blockchain pertama.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me