Verkoopoptiecontracten op Huobi Futures Derivatives Exchange

De volatiliteit die gepaard gaat met cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), versnelt het creëren van hedging-mogelijkheden voor handelaren over de hele markt. Crypto-opties stijgen als de optimale strategie voor risicobeheer, waarbij handelaren selecteren of ze deze opties willen kopen of verkopen om hun posities af te dekken.

Een optie verwijst naar een financieel derivaat dat de koper de mogelijkheid (maar niet de verplichting) geeft om een ​​actief op een vooraf bepaald tijdstip te kopen of te verkopen. Er zijn twee hoofdklassen opties – call en put – de eerste, waardoor de houder de mogelijkheid (geen verplichting) krijgt om een ​​specifiek activum te kopen tegen een vooraf bepaalde tijd en prijs (uitoefenprijs), terwijl de laatste de mogelijkheid biedt om te verkopen..

Opties kopers en verkopers

In elke handel zijn er minstens twee partijen, de kopers en verkopers. Bij de crypto-optiemarkt zijn ook kopers en verkopers betrokken, afhankelijk van de strategie van de handelaren. Als ze bullish zijn, kiezen traders ervoor om calls te kopen en putten te verkopen, terwijl sentimenten bearish traders zijn die calls verkopen en putten kopen.

Een beroemd gezegde in de optiemarkt – “opties zijn gemaakt om te worden verkocht” – resoneert bij de meeste handelaren, aangezien opties de voorkeur geven aan de verkoper van opties. In het artikel worden de voordelen van het verkopen van opties en enkele risico’s van het verkopen van opties uitgelegd.

Waarom sommige mensen bereid zijn opties te verkopen?

Het kopen van opties geeft de handelaar een beperkt risicopotentieel en een onbeperkte winstmogelijkheid. Ondanks het voordeel bij het kopen van opties, neemt het verkopen van opties wortel in de aandelen- en cryptomarkt, en dat om één reden: tijdsverval..

Naarmate de vervaldatum van optiecontracten nadert, wordt de waarde van de opties uiteindelijk waardeloos in het voordeel van de optieverkoper. Naarmate de tijd afneemt, zouden beleggers niet bereid zijn om een ​​optie te kopen, aangezien de kansen om deze uit te oefenen terwijl ze in-the-money zijn (in winst) afnemen.

“Tijdsverval, ook wel theta genoemd, is slechts de snelheid waarmee de waarde van de premie van een optie afneemt als gevolg van het verstrijken van de tijd. Het tijdsverval versnelt naarmate de tijd tot het verstrijken nadert. ” – Investopedia legt uit.

Zoals hierboven uitgelegd, is het kopen van opties een negatieve theta-transactie, aangezien de waarde van de optie afneemt naarmate de tijd verstrijkt. Het verkopen van oproepen en putten is in vergelijking een positieve theta-handel. Dit betekent dat de verkoper van de optie meer winst uit het contract verdient naarmate het tijdsverloop versnelt.

Als de prijs nog steeds richting de vervaldatum gaat, of erger nog, langzaam in de goede richting beweegt maar de negatieve theta niet kan verslaan, verliest de koper van de optie geld terwijl verkopers de prijs van de optie (premium) krijgen..

Waarom het verkopen van opties winstgevend is

Nadat we hebben begrepen waarom het verkopen van opties winstgevend is, belichten we in deze sectie enkele van de redenen en gelegenheden die plaats maken voor het verkopen van opties.

  • Een platte markt: Als u denkt dat de prijs van de onderliggende waarde vlak zal blijven of een zeer lage volatiliteit zal ervaren, kunt u opties verkopen om de premie te verdienen.
  • Positieve theta-handel: Zoals vermeld, biedt het verkopen van opties een positieve theta-handel, waarbij naarmate het contract bijna afloopt, de kans op het behalen van de betaalde premie toeneemt. De impliciete volatiliteit neemt ook af en de tijd verstrijkt in het voordeel van verkopers.
  • Handelsstrategieën ontwikkelen: Verkoopopties bieden ook flexibele strategiecombinaties, zoals het verkopen van een gedekte calloptie, zoals uitgelegd hier.

Nadat we zijn geperst met de voordelen die verkopers van opties genieten, concentreren we ons hieronder op de beste uitwisseling om cryptocurrency-opties te kopen en verkopen, Huobi-uitwisseling.

Verkoopopties op Huobi-beurs

Het verkopen van opties kan een dure of verraderlijke route zijn als handelsstrategie, vooral in crypto, dat erg volatiel is. Huobi Futures biedt echter een efficiënt en kosteneffectief platform om opties te verkopen en te kopen. Gebruikers kunnen Huobi-opties altijd en overal verhandelen via APP, Web en API. De beurs verslaat zijn collega’s in verschillende factoren, waaronder:

  • Lage toetredingsdrempel: De nominale waarde van de opties Huobi Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) is vastgesteld op respectievelijk 0,001 BTC en 0,01 ETH;
  • USDt genoteerd: Huobi-opties worden vermeld in Tether’s stablecoin, USDt. Dit biedt de handelaar gemak omdat ze meerdere crypto’s kunnen verhandelen met USDt. Bovendien maken de in USDt genoteerde winst- en verliesoverzichten het voor handelaren gemakkelijker om hun transacties in één oogopslag te registreren;
  • Geen beperkingen: In tegenstelling tot de meeste van de beste crypto-uitwisselingen, heeft Huobi geen beperkingen op het verkopen van opties. De meeste van deze cryptoderivatenbeurzen vragen de handelaar om een ​​speciale kwalificatie aan te vragen om opties te verkopen
  • Voorkeurstarief: Huobi Futures biedt VIP-programma en Market Maker-programma, waarmee de maker fee-korting zo hoog is als 0,003 USDT per contract voor BTC-opties.

Afscheid schot

Het verkopen van opties biedt gebruikers een uitweg wanneer ze denken dat de prijsvolatiliteit op korte termijn laag zal blijven. Huobi biedt gebruikers een gebruiksvriendelijk en beperkingsvrij platform om opties te kopen en verkopen in een poging om de handelsstrategieën in de volatiele cryptomarkt te stimuleren..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me