6 beste wachtwoordmanagers

Uw wachtwoorden beheren: welke van de zes opties is geschikt voor u?

Bescherm de netwerkbeveiligingscomputer en beveilig uw gegevensconcept

In deze dag van beveiligingsinbreuken en gestolen identiteiten, Het is nog nooit zo belangrijk geweest om uw persoonlijke gegevens veilig op te slaan –– alleen toegankelijk voor u. Gelukkig, of helaas, hoe je er ook naar wilt kijken, er zijn er een heleboel wachtwoordbeheertools buiten. Sommigen zitten precies op het snijvlak van technologie; anderen zweven al sinds de jaren negentig op internet.

Gegevensbeheer en opslag op afstand

Dus hoe weet u welke tool voor u geschikt is? Op zoek naar toeters en bellen tegen lage kosten? Of iets eenvoudigs, gemakkelijk te gebruiken en misschien een beetje prijziger? Laat u niet stresseren door het winkelproces. We zijn er om u te helpen met een uitgebreide vergelijking van enkele van de beste wachtwoordmanagers die er zijn.

We hebben zes van onze voorkeursopties samengesteld, die allemaal een groot aantal real-time voordelen en pluspunten bieden. Waar je heen wilt … dat is aan jou.

LastPass

Klantbeoordeling tevredenheid feedback enquête concept

Zoals wachtwoordmanagers gaan, LastPass is vrijwel koning. Het is gemakkelijk een van de meest herkenbare namen, om nog maar te zwijgen van een van de meest gebruikte tools op de markt. Er zijn niet veel beheertools die in de buurt komen van de reputatie van LastPass. Het probleem is dat het ook een van die platforms is die toegewijde gebruikers diep verdelen – in feite, als je je aanmeldt bij LastPass, zul je snel ontdekken dat je er dol op bent of er een hekel aan hebt.

Screenshot van een lastpass.com-paginasectie LastPass’s plannen

Vanwege de aanvankelijke populariteit heeft de toestroom van nieuwe platforms de weg geëffend voor concurrentie. Maar desondanks hebben die-hard fans van LastPass zeker een goede reden om vast te houden aan hun gratis accounts (met betaalde accounts kun je ongeveer $ 36 per jaar kosten, en ze komen met een groot aantal add-ons die je al dan niet nuttig vindt of niet. noodzakelijk gezien het feit dat er al zoveel is inbegrepen in een basisaccount). Afgezien van de kosten, is LastPass echt een geweldige optie. Het slaat al uw wachtwoorden op – veilig en beveiligd – op meerdere platforms en apparaten, en werkt naadloos voor persoonlijke en zakelijke behoeften.

Screenshot van lastpass.com LastPass-startpagina

LastPass stelt u in staat digitale gegevens op te slaan (inclusief wifi-wachtwoorden, paspoort- / verzekeringsgegevens en lidmaatschapscontracten) en ze net zo gemakkelijk te delen. Het is ook geweldig voor online winkelen met zijn aanpasbare auto-fill-optie en ingebouwde wachtwoordgenerator, die lange, willekeurige wachtwoorden maakt om hackers af te schrikken. Het functioneert voornamelijk als een webbrowser-extensie, ondanks het feit dat het zelfstandige apps heeft voor zowel Mac OS X als Windows. Hoewel het technisch gezien een online wachtwoordbeheersysteem is, zijn er situaties waarin het ook offline zal werken.

Volgens de website zijn er meer dan 25 miljoen LastPass-gebruikers –– en ongeveer 70.000 daarvan zijn bedrijven. Deze cijfers zijn waarschijnlijk te wijten aan de integratiemogelijkheden van de manager en het feit dat LastPass een groot aantal apparaten ondersteunt, waaronder iOS, Android en zelfs BlackBerry. Maar wees gewaarschuwd: het is beslist niet ieders eerste keuze. Zoals je zult zien aan de Trustpilot-score, zijn de beoordelingen gemengd – en de redenen zijn overal.

Screenshot van lastpass.com LastPass – Miljoenen vertrouwd

Dus als u op zoek bent naar een capabel beheersysteem, is LastPass geweldig. Maar zo te horen, als je vastloopt en wat klantenondersteuning nodig hebt, vind je het antwoord dat je krijgt misschien niet leuk. Het is hoe dan ook een gok, maar nogmaals, degenen die van LastPass houden… HOUDEN van LastPass

Trustpilot score: 1.8 / 5 (de laagste op onze lijst)
PRIJS: Gratis betaalde lidmaatschapsopties beschikbaar
Platform ondersteuning: Venster en Mac
Mobiele ondersteuning: iOS, Android en BlackBerry
Browser-plug-ins: Google, Chrome, Firefox, Linux, Opera, Microsoft Edge, Safari en meer

Dashlane

Screenshot van daslane.com Dashlane’s plan voor individuen

Tot nu toe hebben we een aantal onderhoudsvrije wachtwoordbeheerders op deze lijst gezien, maar soms is het de moeite waard om een ​​paar dollar per maand te verdienen. En gelukkig voor jou is Dashlane een van de weinige managers met een premium betaalde accountoptie (ongeveer $ 40 per jaar of $ 3,33 per maand) die de bonusfuncties eigenlijk waard is.

Met een premium account (voor individuen of gezinnen – gezinsabonnementen zijn maar liefst $ 60 per jaar), is de opslag van wachtwoorden onbeperkt en kunt u al uw wachtwoorden op meerdere apparaten synchroniseren. Maar dat is niet alles…

Screenshot van dashlane.com Dashlane’s functies

Dashlane heeft ook veel patenten om te bewijzen dat het de marktleider is op het gebied van beveiliging. Leden worden niet alleen gewaarschuwd voor datalekken en mogelijke hacks, maar ze krijgen ook begeleide stappen om te leren hoe ze actie kunnen ondernemen. Omdat een van de belangrijkste principes van het platform de toewijding aan privacy is. Dashlane is volledig transparant over het delen van gegevens (ze doen het niet) en opslag (ze kunnen het niet zien – zelfs als ze dat zouden willen).

Screenshot van dashlane.com Dashlane’s VPN-functies

Maar de meest aantrekkelijke bonus voor het betalen van een maandelijks bedrag, en een bonus die uniek is voor Dashlane van andere wachtwoordbeheerders, is een veilige VPN-beveiligingsfunctie, die ideaal is voor diegenen die op internet surfen via willekeurige Wi-Fi-hotspots. Het beste van alles is dat Dashlane dankzij zijn eenvoud de reputatie van de branche heeft als een best-in-class beheertool, een geweldige optie voor diegenen die misschien nog niet bekend zijn met wachtwoord- en privéopslagservices en die willen beginnen met een basis intro. Absoluut de voorkeurskeuze voor beginners.

Trustpilot score: 4,4 / 5
PRIJS: Gratis betaalde lidmaatschapsopties beschikbaar
Platform ondersteuning: Venster en Mac
Mobiele ondersteuning: iOS en Android
Browser-plug-ins: Chrome, Firefox, Microsoft Edge, Safari en meer

KeePass

Screenshot van keepass.com KeePass’s homepage

Als u op zoek bent naar een wachtwoordbeheerder met een gestroomlijnde, ultramoderne interface en scherpe UX / UI-mogelijkheden, wilt u misschien blijven scrollen. Wanneer u de website van KeePass bezoekt, denkt u misschien dat u terug in de tijd bent gegaan. De homepage is ongelooflijk basic – bijna onaangenaam. Als u echter op zoek bent naar beveiliging en een solide reputatie, hoeft u nog een paar klikken te klikken en zult u beginnen te begrijpen waarom zoveel gebruikers deze site hebben gekozen als hun favoriete opslagsite..

Cyber ​​veiligheidsconcept

KeePass valt in de vertrouwde categorie van tools voor polariserend wachtwoordbeheer en heeft zijn langdurige fans en zijn fervente tegenstanders. Het hangt er echt allemaal vanaf waar je naar op zoek bent. Als je, zoals zo velen, de gedachte aan het opslaan van je informatie op cloudgebaseerde platforms je bang maakt, is KeePass misschien iets voor jou. Eenvoudig, solide en nauwelijks een franje in zicht.

Screenshot van keepass.com KeePass’s homepage

Maar dat wil niet zeggen dat KeePass niets speciaals te bieden heeft. Gebruikers die zich niets aantrekken van cloudgebaseerde systemen, kunnen profiteren van de grotendeels gepersonaliseerde en aanpasbare, offline benadering van wachtwoordbeheer.

Screenshot van keepass.com De versies van KeePass

Er is een willekeurige wachtwoordgenerator, meertalige ondersteuning en een uitgebreide plug-inarchitectuur. Bovendien is KeePass draagbaar en kan het worden gedragen op een USB-stick en werkt het op Windows zonder te worden geïnstalleerd (ook compatibel met Mac).

Screenshot van KEEPASS.com KeePass op vertaalbestanden

Om u een idee te geven van de technologie die hier wordt aangeboden: de website stelt, ter ere van de draagbare functies, de voordelen voor van het opslaan van informatie over belangrijke bestanden die op een gebrande cd of een floppy disk (A FLOPPY DISK!) Kunnen staan. dat als een waarschuwingsteken. Maar KeePass is absoluut een droom voor beginners – eenvoudig, to-the-point en elementair wachtwoordbeheer en -opslag op zijn best.

Trustpilot score: 4,0 / 5
PRIJS: Vrij
Platform ondersteuning: Venster en Mac
Mobiele ondersteuning: Beperkt
Browser-plug-ins: Beperkt

1Wachtwoord

Screenshot van 1password.com 1Password’s homepage

Aangekondigd als ‘s werelds meest geliefde wachtwoordbeheerder, is het gemakkelijk in te zien waarom 1Password nog steeds zo’n favoriet is. 1Password heeft niet alleen een herkenbare en vertrouwde branchenaam en reputatie, maar het is ook een geweldige tool om meerdere accounts in één te beheren – meestal.

Screenshot van 1password.com 1password’s Beveiligingspagina

Ondanks de vriendjespolitiek die op zijn pad wordt gegooid, heeft 1Password een paar nadelen, waarvan er één vervelender is dan een echte dealbreaker. Terwijl andere managers sterk afhankelijk zijn van tweefactorauthenticatie, zorgt 1Password ervoor dat u wat harder werkt. Als gebruikers bijvoorbeeld vanaf een nieuw apparaat bij hun account willen inloggen, laat 1Password u een hoofdwachtwoord en een code invoeren die alleen beschikbaar is via een apparaat dat u al eerder heeft gebruikt om toegang tot uw account te krijgen. Als je dit apparaat niet hebt, moet 1Password je nog een lange en ingewikkelde gegenereerde code sturen om weer binnen te komen. Niet superhandig, vooral niet voor iemand die het aantal wachtwoorden probeert te beperken. Het versterkt echter de beveiliging van de doos met al uw informatie. Maar terug naar de goede dingen.

Screenshot van 1password.com 1Password-ondersteuning voor synchronisatie-opties

1Password werkt voornamelijk als een offline desktopbeheertool (vergelijkbaar met KeePass), maar de optie is beschikbaar als u uw wachtwoorden handmatig naar de cloud wilt uploaden of ze wilt synchroniseren met apparaten via Wi-Fi of USB-drives. Het biedt alle standaardcomfortfuncties van veel andere managers, inclusief automatisch invullen met één klik voor formulieren en contracten, en beschermde privacy-instellingen met inbreukwaarschuwingen. En hoewel de gratis service geweldig is en het werk volledig doet zoals het is, zijn er betaalde opties voor mensen met hogere verwachtingen. Bijvoorbeeld…

Screenshot van 1password.com 1Password’s Families Plan

Wilt u het allemaal in de familie houden? Welnu, er is misschien geen betere manager, want 1Password biedt gespecialiseerde beschermingspakketten voor hele huishoudens. Voor $ 4,99 per maand (voor een gezin van 5 – $ 1 extra per extra lid) logt 1Password u automatisch met één klik in bij de favoriete websites van elk gezinslid, terwijl waardevolle wachtwoorden, creditcards en al het andere dat te persoonlijk is om te sms’en of e-mail.

En als het dat allemaal voor uw gezin kan doen, bedenk dan wat 1 Password ook voor uw kleine bedrijf kan doen. De kosten zijn hoger met een zakelijk account (beginnend bij $ 7,99 per gebruiker per maand), maar de veiligheid en gemoedsrust achter de speciale privacyfuncties van 1Passwords, evenals 24/7 toegang tot hun klantenserviceteam, zijn misschien wel de moeite waard. Bovendien worden alle abonnementsniveaus geleverd met een risicovrije gratis proefperiode van 30 dagen.

Screenshot van 1password.com 1Password’s businessplan

Maar in principe, wat u ook wilt dat uw wachtwoordbeheerder doet – of u nu een solo-gebruiker, een familielid of een deel van een werkruimteteam bent – 1Password heeft u gedekt.

Trustpilot score: 4,6 / 5
PRIJS: Gratis betaalde lidmaatschapsopties beschikbaar
Platform ondersteuning: Venster en Mac
Mobiele ondersteuning: iOS en Android
Browser-plug-ins: Google, Chrome, Firefox, Linux, Opera, Microsoft Edge, Safari en meer

RoboForm

Screenshot van roboform.com RoboForm’s homepage

Als u op zoek bent naar een wachtwoordbeheerder met een gestroomlijnde, ultramoderne interface en scherpe UX / UI-mogelijkheden, wilt u misschien blijven scrollen. Als u echter op zoek bent naar beveiliging en een solide reputatie, is RoboForm misschien wel de optie voor u.

Screenshot van 1password.com RoboForm’s Gebruikersrecensies

Een zeer veelzijdige tool met een paar geweldige, ingebouwde functies en plug-ins voor een heleboel verschillende browsers, RoboForm-gebruikers zijn vastberaden en onwrikbaar in hun loyaliteit.

RoboForm maakte oorspronkelijk zijn marktdebuut in 1999 – een antiek naar moderne maatstaven. In feite blijft het een van de oudste nog steeds werkende wachtwoordbeheertools die beschikbaar zijn. En niet voor niets: het werkt! Ondanks de vooruitgang die de afgelopen 20 jaar is geboekt op het gebied van managertechnologie, heeft RoboForm zeer weinig veranderingen of inspanningen gedaan om de huidige trends bij te houden – en het feit dat het nog steeds zo populair is, zou u alles moeten vertellen wat u moet weten.

Bovendien staat de gratis versie van RoboForm, in tegenstelling tot andere betaalde serviceniveaus, geen wachtwoordsynchronisatie toe op meerdere apparaten. Als u een volledig toegankelijke beheerservice in uw netwerk wilt hebben, wilt u misschien ergens anders zoeken naar een bijgewerkte premiumservice.

Screenshot van roboform.com RoboForm’s Helpcentrum

Maar de basisopties van RoboForm zijn volkomen betaalbaar en worden geleverd met voldoende bonussen, waaronder multi-factor authenticatie en toegewijde, prioritaire ondersteuning van hun klantenserviceteam – 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Trustpilot score: 4.7 / 5
PRIJS: Gratis betaalde lidmaatschapsopties beschikbaar
Platform ondersteuning: Venster en Mac
Mobiele ondersteuning: iOS en Android
Browser-plug-ins: Chrome, Firefox, Explorer, Microsoft Edge, Safari, Opera en meer

Bitwarden

Screenshot van bitwarden.com Bitwarden’s productenpagina

Er is simpel. En dan is er eenvoudig EN gratis. Volgens zijn website splitst Bitwarden het zelfs zo eenvoudig mogelijk op: ‘Een wachtwoordbeheerder is nutteloos als je er niet gemakkelijk toegang toe hebt’. En dat zegt eigenlijk alles. Bitwarden is niet alleen een van de meest vertrouwde, betrouwbare en gratis tools voor wachtwoordbeheer die er zijn, het is ook ongelooflijk gebruiksvriendelijk en zit boordevol functies.

Screenshot van bitwarden.com Bitwarden’s Open Source Software

De open-source software van Bitwarden maakt toegankelijkheid tot een topprioriteit. Het biedt uitstekende beveiliging op meerdere platforms en bevat handige factoren zoals synchronisatie voor teams en bedrijven op meerdere apparaten. Niet alleen dat, maar het biedt ook onbeperkte online opslag en optionele zelfhostingmogelijkheden. En het beste van alles: een basisplan is letterlijk GRATIS.

Screenshot van bitwarden.com Bitwarden’s prijspagina

Premium-abonnementen beginnen bij $ 10 per jaar en bevatten extra functies zoals kluisstatusrapporten, die u laten weten welke van uw wachtwoorden mogelijk te zwak of gemakkelijk te raden zijn, evenals prioritaire klantenondersteuning die beschikbaar is wanneer u ze nodig heeft – wat waarschijnlijk zal zijn nooit, dankzij alle speciale aandacht voor gegevensversleuteling. Ongeacht het niveau van uw lidmaatschap, uw gegevens worden volledig gecodeerd voordat ze uw apparaat verlaten en alleen u heeft er toegang toe.

Screenshot van bitwarden.com Bitwarden’s startpagina

Hoewel Bitwarden vanwege zijn eenvoud de reputatie heeft van een toptool – en hoewel dat misschien aantrekkelijk klinkt – heb je misschien ook iets meer diepgang nodig dan een gerenommeerde gratis manager. Maar Bitwarden blijft een uitstekende keuze voor diegenen die nieuw zijn in wachtwoordbeheertools en willen beginnen met een basisintro. Absoluut de voorkeurskeuze voor beginners.

Trustpilot score: 4,4 / 5
PRIJS: Gratis betaalde lidmaatschapsopties beschikbaar
Platform ondersteuning: Venster en Mac
Mobiele ondersteuning: iOS en Android
Browser-plug-ins: Google, Mozilla, Opera, Microsoft Edge, Safari en meer

Cybersecurity concept

Daar heb je het! Een uitgebreide vergelijkingsgids voor slechts zes van de grootste namen en populairste wachtwoordmanagers op de markt. Zoals u kunt zien, biedt elk systeem echt iets voor bijna iedereen – van beginners tot experts; van de begrote en de bankbrekers. Maar uiteindelijk zit de duivel in de details. Is het de moeite waard om uit te geven? Of lukt het u om uw dollars uit te breiden in ruil voor service en veiligheid van topkwaliteit? Nu u de hoogte-, dieptepunten en alles daartussenin kent, zijn we ervan overtuigd dat u kunt bepalen welke beheertool de juiste is voor u.

FAQ

Wat is wachtwoordbeheer?

Wachtwoordbeheer is een reeks principes en best practices voor gebruikers bij het opslaan en beheren van wachtwoorden op een efficiënte manier om wachtwoorden te beveiligen om onbevoegde toegang te voorkomen.

Hoe werken wachtwoordmanagers op verschillende apparaten?

Een wachtwoordbeheerder slaat uw wachtwoorden op in een gecodeerde vorm, helpt u bij het genereren van veilige willekeurige wachtwoorden en geeft u gemakkelijk toegang tot uw wachtwoorden op alle verschillende apparaten (computers, smartphones, tablets).

Zijn wachtwoordmanagers veilig?

Wachtwoordmanagers slaan uw wachtwoorden op in een veilige kluis en laten u een singer-masterwachtwoord gebruiken om er toegang toe te krijgen. U kunt optioneel een extra beveiligingslaag gebruiken door een tweefactorauthenticatiemethode aan uw account toe te voegen.

Hoeveel kosten wachtwoordmanagers?

Betaalde wachtwoordmanagers kosten meestal tussen $ 20 en $ 60 per jaar voor één persoon om te gebruiken, hoewel fatsoenlijke gratis en eersteklas opties beschikbaar zijn.

Kunnen wachtwoordbeheerders worden gehackt?

Elke wachtwoordbeheerder heeft gebreken waardoor aanvallers wachtwoorden kunnen stelen van de Chrome-browserextensie of de Android-app.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me