De plaats van Bitcoin in de toekomst van Vietnam

Bitcoin is, net als de meeste andere cryptocurrencies, iets dat zwaar weegt op de hoofden van toezichthouders en economen van ontwikkelde landen. Als betaalmiddel en algemene geldwaarde die niet is gebaseerd op nationale fiat-valuta’s, heeft het concept de manier waarop transacties, maar ook zaken als BTC-investeringen, over de hele wereld functioneren radicaal kunnen veranderen..

Het bitcoin-concept is echter grotendeels iets dat voornamelijk verband houdt met de landen van de zogenaamde “eerste wereld” of de ontwikkelde landen over de hele wereld. Als het gaat om landen die in ontwikkeling zijn en landen die nog onontwikkeld zijn (afgezien van de overmakingsfunctie van digitale valuta’s), beschouwen velen dezelfde landen als buiten de cryptocurrencieslus.

Maar dit is geen vaste regel en er zijn veel voorbeelden die een ander beeld laten zien. Onlangs is de natie Vietnam de strijd aangegaan als een van deze staten met de wens om BTC in het land te legaliseren en te erkennen. Dit kan een aanzienlijke impact hebben op niet alleen de digitale valuta, maar ook op hetzelfde land en de regio Zuidoost-Azië.

Het Hanoi 2018-plan

Het nieuws dat uit Vietnam kwam, was afkomstig van het hoogste ambt van het land: de premier. Volgens een verklaring heeft het land een nu goedgekeurd plan om bitcoin formeel te erkennen als een vorm van geldige betaling. Het plan bepaalt dat deze erkenning zal plaatsvinden tegen 2018, wat betekent dat ze in een tijdvenster van ongeveer 18 maanden wordt geplaatst, afhankelijk van de interpretatie van de einddatum..

Premier Nguyen Xuan Phuc van Vietnam heeft de centrale bank van het land de taak gegeven om het wettelijke kader hiervoor te creëren. Het Vietnamese Ministerie van Openbare Veiligheid en het Ministerie van Financiën zullen aan hetzelfde proces deelnemen.

Voorlopig werd onthuld dat de eerste stap van het proces een intergouvernementele beoordeling zal zijn over hoe hetzelfde proces moet worden aangepakt. Het moet voor augustus 2018 klaar zijn, waarna het kader voor de legalisatie zal worden gemaakt.

Belastingen

Terwijl het document met betrekking tot legalisaties wordt voorbereid, zullen de Vietnamese functionarissen een extra taak hebben: het berekenen van de belasting op acryptocurrency. De belastingkwestie, die samen met de legalisatie plaatsvindt, zal naar verwachting in juni 2019 zijn opgelost.

Dit betekent dat Vietnam van plan is om tegen 2020 zowel een wettelijk systeem te hebben voor het gebruik van cryptocurrency (tenminste BTC) als een manier om hetzelfde ecosysteem te belasten. Hoewel ambitieus, is het plan zeker niet onmogelijk voor de grote Aziatische natie.

Tegelijkertijd signaleert het een grote verschuiving in de Vietnamese benadering van cryptocurrencies. In 2014 stelde de regering dat consumenten zich bewust moeten zijn van de risico’s van digitale valuta. Maar tegelijkertijd heeft de centrale bank duidelijk gewerkt aan een soort adoptieplan. Voorlopig lijkt het erop dat hetzelfde plan volledig in beweging is.

Een moeilijke geschiedenis

Van alle naties van de wereld die vochten voor hun onafhankelijkheid van de koloniale macht, hebben er niet veel zo’n verschrikkelijke recente geschiedenis gehad als Vietnam. Voorheen bekend als Indochina, vocht het in de jaren vijftig een bittere oorlog om onafhankelijk te worden van Frankrijk. Maar dit was nergens op de schaal van wat zou komen in de vorm van de burgeroorlog die het land in tweeën splitste, van noord naar zuid..

In het conflict dat fungeerde als een proxy voor vijandigheid tijdens de Koude Oorlog, eindigde de natie Vietnam volledig verwoest met miljoenen doden, maar leidde het ook tot een duidelijke overwinning van het communistische Noorden, dat het land verenigde en een van de belangrijkste regionale spelers, hoewel altijd vanuit een minder dan prominente rol.

In de decennia na de oorlog in Vietnam vocht het land voor de bevrijding van Cambodja van de Rode Khmer en tegen zijn moloch van een buurland China, wat al die tijd resulteerde in vernietiging en dood voor de worstelende natie. Men zou kunnen stellen dat pas na het einde van de jaren tachtig en de ineenstorting van het Warschaupact een schijn van vrede over Vietnam neerdaalde..

Maar zoals de geschiedenis soms heeft aangetoond, kunnen moeilijkheden en tegenslagen een spectaculair vermogen tot wederopbouw en verandering teweegbrengen. In het geval van Vietnam speelden soortgelijke krachten de afgelopen decennia en nu lijkt het erop dat een ander land zich wil aansluiten bij de Asian Tiger Club..

Veranderende tijden

Na het complexe geopolitieke isolement en veel conflicten, zowel groot als klein, begon de bladzijde voor Vietnam met het begin van de 21e eeuw te draaien. Op dat moment creëerde de natie diplomatieke betrekkingen met elk ander land ter wereld en begon een programma voor economische ontwikkeling.

Sindsdien heeft Vietnam een ​​van de snelst groeiende economieën ter wereld. Dit was gedeeltelijk te wijten aan de algemene toestand van industriële en economische tegenspoed, waarbij het gemakkelijker was om op te bouwen vanwege de catastrofale groei die Vietnam eerder had..

De cyclus van verbeteringen en ontwikkeling gaat door, vooral dankzij de geografie van het land – het is in feite omgeven door sterke industriële productiecentra, voornamelijk China, maar ook andere landen in het Verre Oosten. Bouwen aan hetzelfde doel lijkt een logische optie voor elke ontwikkeling waar Vietnam naar op zoek is.

Een digitale toekomst

Het feit dat Vietnam op het punt staat om van bitcoin een legaal equivalent te maken van elke andere fiat-valuta, laat echter een ander denkpad zien. In dit toekomstige Vietnam lijkt de mogelijkheid om banen en inkomsten te genereren met betrekking tot digitale valuta een slim idee. Tegenwoordig gebruiken miljoenen bitcoin om online te gokken, leningen aangaan, dingen online verkopen en kopen en nog veel meer doen.

Een positie bereiken waar Vietnam zijn intellectuele potentieel zou kunnen gebruiken in plaats van puur handmatig, is een fantastische optie voor een regionale natie, niet alleen voor Hanoi. Hetzelfde zou Vietnam beter voorbereiden op de toekomst waar de fabricage zal worden verstoord, net als de meeste traditionele industrieën.

Het hebben van bitcoin als legale valuta lijkt meer dan redelijk, vooral omdat veel landen in de wijdere regio nog steeds gebruik zullen maken digitale valuta alleen via humanitaire programma’s. Als Vietnam binnen het geplande tijdsbestek tot de BTC-legalisatie komt, is het vrijwel zeker dat dit het land enorm zou helpen om hun hoge groeiniveau in het volgende decennium te bereiken..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me