Wat is Bitcoin Defi?

Gedecentraliseerde financiering (defi) beschrijft op blockchain gebaseerde protocollen en applicaties die een reeks monetaire tools aandrijven die voor iedereen toegankelijk zijn. Defi neemt diensten aan die gebruikelijk zijn in het gevestigde financiële systeem – kredietverlening; lenen; handel; synthetische stoffen – en herschept ze in de keten. Het verschil tussen de twee rijken – traditioneel en crypto – is minder te danken aan de architectuur die defi-applicaties ondersteunt – een gedistribueerd grootboek in plaats van een centrale database – en meer aan de partijen die kunnen deelnemen.

Defi-applicaties zijn van nature open-source en voor iedereen toegankelijk. Iedereen kan deelnemen aan het gedecentraliseerde financiële ecosysteem, of het nu gaat om een ​​marktmaker, lener of handelaar, zonder dat hiervoor toestemming nodig is. Dit is een duidelijk verschil met de oude financiële wereld, waar inclusie is gebaseerd op geografie, sociale status, kredietwaardigheid en andere markeringen die op elk moment willekeurig kunnen worden gewijzigd of verwijderd, waardoor de toegang aan individuen wordt ontzegd.

Een groot deel van de ontwikkeling die zich tot nu toe binnen defi heeft voorgedaan, draait om Ethereum, dat een reeks dApps, uitleenplatforms en stabiele protocollen voor de uitgifte van munten host die op dit doel zijn afgestemd. In veel opzichten is Bitcoin echter het blockchain-ecosysteem dat beter geschikt is voor defi, met een grotere liquiditeit, wereldwijde acceptatie en veiligheidsgaranties. Defi heeft misschien zijn bijnaam op Ethereum gekregen, maar het is nu dat netwerk overstegen en een thuis gevonden op Bitcoin, waar een aantal slimme contractplatforms en protocollen zijn ontwikkeld om de defi-mogelijkheden van BTC te benutten. In deze handleiding bekijken we enkele van deze producten en wat ze te bieden hebben aan ontwikkelaars en eindgebruikers.

De zaak voor Bitcoin Defi

Defi behoort tot geen enkele blockchain. In feite houdt het ethos van defi in dat we vrij zijn van financiële beperkingen die producten beperken tot afzonderlijke ecosystemen en geïsoleerde databases. Samenstelbaarheid – het concept van het creëren van defi-componenten die als legoblokken in elkaar passen om nieuwe financiële toepassingen te creëren – is een sleutelprincipe van de defi-doctrine. Het is daarom logisch dat defi-ontwikkelaars ‘s werelds grootste gedistribueerde computernetwerk – Bitcoin – willen verbinden met het hart van de defi-beweging..

Veel van het zware werk in de snelgroeiende defi-sector van Bitcoin is gedaan door RSK. Het eerste slimme contractplatform rond Bitcoin en daardoor aangedreven, RSK biedt tools voor ontwikkelaars die defi-applicaties willen maken. Waaronder:

  • Gedistribueerde opslag, betalingen, orakels en naamgevingsservices met dank aan RIF
  • Slimme contractontwikkeling die de mogelijkheden van Ethereum op RSK weerspiegelt
  • Een federatieve token-bridge naar Ethereum en zijn defi dApps

De slimme contractinfrastructuur van RSK kan worden ingezet voor het maken van defi-wallets, exchanges, stablecoins, uitleen- en leenplatforms en nog veel meer. Waarom dit alles op Bitcoin bouwen? Nou, ten eerste is BTC de beste waardeopslag van de cryptoconomie en de troef die hodlers het meest waarschijnlijk zullen gebruiken, nou ja, hodl. Maar het opsluiten van al deze bitcoin levert geen opbrengst op voor de eigenaren. Defi heeft het potentieel om dit kapitaal aan het werk te zetten, door middel van kredietverlening en liquiditeitsverstrekking, waardoor houders de kans krijgen om een ​​rendement op hun BTC te verdienen.

RSK’s gebruiken defi framework, bitcoinhouders kunnen:

  • Verdien rente op hun BTC
  • Leen stablecoins zodat ze de waarde van hun BTC kunnen ontgrendelen zonder te hoeven verkopen
  • Maak gebruik van de handel met hun BTC om meer te verdienen
  • Zet BTC in om andere tokens te verdienen

Defi is een teamspel

Samenwerking ondersteunt gedecentraliseerde financiering. Meer dan enige andere crypto-vertical wordt defi gekenmerkt door een geest van samenwerking, partnerschap en integratie tussen defi-projecten. Hetzelfde geldt voor de defi-sector van Bitcoin; Hoewel RSK het bed is voor veel van de gedecentraliseerde financiële innovatie die plaatsvindt, wordt het niet in een vacuüm gecreëerd. De eerste stablecoin met onderpand van bitcoin kwam bijvoorbeeld met dank aan Geld aan ketting, natuurlijk gebouwd op het RSK-platform. Het is door het creëren van consumentgerichte applicaties zoals op BTC gebaseerde stablecoins dat gebruikers actief kunnen deelnemen aan de defi-economie.

RSK heeft het raamwerk gecreëerd om Bitcoin defi te laten floreren. Het is nu aan externe ontwikkelaars om deze tools te gebruiken om applicaties te maken die echte problemen oplossen, van efficiënte escrow tot gedecentraliseerde margehandel, voorspellingsmarkten, beveiligde berichtenuitwisseling en verzekeringen..

Defi maakt Bitcoin-betalingen mogelijk

Een van de meest optimistische gevallen om met Bitcoin met defi te trouwen, is dat het BTC weer besteedbaar maakt. Stijgende netwerkkosten, in combinatie met een gebrek aan privacy op de keten, hebben het vermogen van bitcoin beperkt om als vervangbaar contant geld te dienen dat geschikt is voor microbetalingen, aangezien het is om miljarden dollars per keer te verplaatsen. Voer Lightning Network (LN) in. Als RSK een Bitcoin-laag twee is voor slimme contracten, is LN de monetaire analoog ervan. 

Met $ 9 miljoen van BTC opgesloten in het Lightning Network, heeft LN een sterke basis verworven voor het ondersteunen van een wereldwijd betalingsnetwerk. Er is nog werk aan de winkel om de gebruikerservaring te verfijnen, zodat Lightning toegankelijk kan worden voor de massa en niet alleen voor de technisch onderlegde early adopters. De waardepropositie van vrijwel onmiddellijke transacties tegen bijna nulkosten en met volledige fungibiliteit is echter overtuigend.

Het eindspel van defi is een toestemmingsloos financieel systeem dat parallel werkt aan het traditionele financiële systeem en toegang biedt aan iedereen die het nodig heeft – compleet met opritten uit de oude wereld. Om dit te laten gebeuren, moeten defi-ontwikkelaars de UX, bruikbaarheid en integratie van basislaag, middleware en componenten op applicatieniveau verfijnen om producten te maken die echt bruikbaar zijn en die een zachte leercurve hebben..

Op dit moment verstarren de fundamenten van defi nog, waardoor er nog veel ontwikkelingswerk plaatsvindt op de basislaag en op laag twee. De volgende fase zal nauwere synergieën zien tussen defi-ecosystemen zoals Bitcoin en Ethereum, en nieuwe applicaties die zijn gevormd uit de defi-primitieven die vorm hebben gekregen door de inspanningen van projecten zoals MakerDAO, Compound, RSK en Lightning Labs. Bitcoin is al het meest gedecentraliseerde crypto-netwerk ter wereld. Als de voorstanders hun zin krijgen, zal het de thuisbasis worden van het grootste gedecentraliseerde financiële experiment dat de wereld ooit heeft gezien.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me