Editorial: FOMO Institusi yang Berkembang Menjana Bitcoin [BTC] Sangat Berharga

Bitcoin telah menjadi pusat perhatian sejak harganya mulai naik sehingga hampir tinggi sepanjang masa sebelumnya. Bull bull bermula pada akhir Oktober ketika harga cryptocurrency teratas sedang berjuang untuk melepasi rintangan utama $ 13,000, dan setelah berjaya melakukan itu, kenaikan melonjak melepasi $ 19,700 dengan sedikit atau tanpa perlawanan.

Pedagang runcit melakukan kenaikan harga 2017 sementara pemain institusi mengekalkan jarak selamat dengan alasan turun naik yang tinggi dan kurang matang sebagai aset. Walau bagaimanapun, dalam masa 4 tahun perspektif itu telah berubah secara drastik dan pengkritik yang sama sekarang nampaknya yakin bahawa Bitcoin adalah masa depan. Sebilangan besar syarikat kewangan dan pengurusan aset seperti JP Morgan dan BlackRock yang pernah memanggil bitcoin sebagai skema Ponzi nampaknya telah berubah fikiran dan kini percaya Bitcoin berpotensi menggantikan Emas kerana kelebihan teknikalnya. Ketua Pegawai Eksekutif BlackRock Laurence D. Fink yang pernah mendakwa bahawa bitcoin adalah alat pengubahan wang haram kini percaya ia boleh berubah menjadi pasaran global. Dia baru-baru ini berkata,

“Bitcoin telah menarik perhatian dan khayalan banyak orang. Kami melihatnya sebagai sesuatu yang nyata. Bolehkah ia berkembang menjadi pasaran global? Kemungkinan.”

Raksasa Tidak Mendapat Cukup Bitcoin

PayPal mula menawarkan jual beli bitcoin bersama dengan 3 cryptocurrency lain, membuka pintu kepada 283 juta pelanggannya dan ramai yang percaya keputusan oleh syarikat pemprosesan pembayaran itu mencetuskan kenaikan harga yang berterusan. Ketua Pegawai Eksekutif syarikat Daniel Schulman sejak seminggu yang lalu telah mendakwa bahawa sebahagian besar pelanggan mereka di platform mereka tidak lagi mahu mengendalikan wang tunai dan waktunya tepat untuk Bitcoin memasuki arus perdana.

MicroStrategy, syarikat gergasi perisian memutuskan untuk mengubah sebahagian perbendaharaannya menjadi Bitcoin pada bulan Ogos dan mereka membeli Bitcoin bernilai hampir $ 500 juta dalam satu siri pembelian. Walau bagaimanapun, penyedia penyelesaian perniagaan nampaknya menyedari potensi sebenar aset digital yang langka dan baru-baru ini mengumpulkan $ 650 juta lagi melalui tawaran jaminan hutang untuk membeli lebih banyak bitcoin. MicroStrategy kini menyimpan bitcoin bernilai lebih dari $ 1 bilion dan mereka bukan satu-satunya. Sebenarnya, lebih daripada 10 syarikat yang diperdagangkan secara terbuka memiliki bitcoin di kepingan mereka.

Senarai syarikat awam yang kini dipegang #Bitcoin:

Strategi Mikro inc.

Pemegang Digital Galaxy

Dataran inc.

Hut 8 Mining Corp

Voyager Digital LTD

Riot Blockchain, Inc..

Bit Digital, Inc.

Coin Citadel Inc.

DigitalX

BIGG Digital Assets Inc..

MassMutual

– Bloqport (@Bloqport) 10 Disember 2020

Michael Saylor, Ketua Pegawai Eksekutif MicroStrategy telah mendakwa bahawa keputusan untuk menukar aset perbendaharaan mereka menjadi bitcoin adalah rancangan yang dipikirkan dengan baik kerana nilai wang tunai semakin merosot di seluruh dunia. Menurutnya, Bitcoin adalah satu aset safe-grade kelas pelaburan yang benar yang akan menjadi pilihan aset perbendaharaan bagi banyak syarikat pada masa akan datang.

Setiap pelabur berada dalam bahaya kehilangan kekayaan mereka kerana inflasi monetari yang besar. Kita semua memerlukan Stor Nilai yang tidak berdasarkan fiat. #Bitcoin adalah The Solution – nilai pelaburan, tempat selamat, aset simpanan perbendaharaan. #BTC adalah yang terbaik kami https://t.co/Rvf2JvyHMb.

– Michael Saylor (@michael_saylor) 11 Disember 2020

MicroStrategy bukan satu-satunya syarikat yang melihat Bitcoin sebagai lindung nilai inflasi, sebuah syarikat insurans berusia 170 tahun MassMutual Insurance dengan lebih daripada $ 235 bilion portfolio hanya melabur $ 100 juta dalam bitcoin. Square Inc. usaha pembayaran oleh Jack Dorsey, Grayscale, dan banyak lagi yang kini membeli bitcoin secara pukal.

Bitcoin Pada masa ini dinilai rendah

Permintaan Bitcoin di pasaran sekarang terlalu tinggi dan dengan mudah membayangi penawaran kerana syarikat gergasi kewangan membeli lebih banyak bitcoin daripada dihasilkan setiap hari oleh pelombong. Walau bagaimanapun, harga bitcoin tidak benar-benar mencerminkan permintaan yang semakin meningkat, inilah sebab mengapa banyak penganalisis percaya bahawa Bitcoin pada masa ini sangat rendah harganya. Seorang penganalisis Citibank telah meramalkan harga bitcoin melonjak melebihi $ 300K pada akhir 2021.

Alaster Milne, seorang pelabur Bitcoin yang terkenal, dan penganalisis menulis,

“Pembelian skala kelabu >100% bekalan yang dilombong, pembelian Strategi Mikro, Pembelian pengguna persegi, pembelian dana lindung nilai, pembelian pengguna PayPal…. … dan juga #Bitcoinharga tidak tinggi sepanjang masa? “

Rancang B satu lagi penyokong bitcoin terkenal yang terkenal dengan carta stok-ke-alirannya telah meramalkan harga 5 angka dalam tempoh 2 tahun dari separuh dan melihat FOMO institusi yang sedang berkembang sekarang, angka harga kelihatan sangat mungkin. Penganalisis terkenal telah mendakwa bahawa kekurangan bekalan bitcoin tidak lama lagi akan melanda pasaran dan harganya akan meningkat apabila kita melepasi tanda $ 20,000. Plan B dalam tweet terbarunya memetik Satoshi Nakamoto, pengasas palsu-anonim mengenai bagaimana bitcoin jika masuk akal bagi orang yang cukup akan berubah menjadi “ramalan yang memenuhi syarat.”

"Mungkin masuk akal hanya untuk mendapatkan [#bitcoin] sekiranya berlaku. Sekiranya cukup banyak orang [dan syarikat] berfikir dengan cara yang sama, itu menjadi ramalan yang memuaskan diri." – Satoshi Nakamoto https://t.co/6tlXNIUYgP

– PlanB (@ 100trillionUSD) 12 Disember 2020

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me