Ramalan dan Analisis Harga Ripple (XRP) pada Oktober 2020

ramalan harga xrp

XRP adalah salah satu cryptocurrency teratas dalam kedudukan pasaran crypto. Tetapi selama ini ia tidak berjalan dengan baik. Oleh kerana itu, Tether (USDT) berjaya menggantinya sebagai cryptocurrency ketiga terbesar, dan ini mungkin tidak akan berubah dalam masa terdekat. Namun, harapan itu tidak akan hilang untuk XRP, kerana ia mempunyai kegunaan yang dipercayai oleh peminatnya akan membuatnya berkembang suatu hari nanti.

Cryptocurrency digunakan terutamanya di rangkaian pembayaran Ripple, RippleNet, untuk menyediakan kecairan untuk pembayaran rentas sempadan. Ripple membanggakan bahawa ia mempunyai ratusan institusi kewangan sebagai pelanggan mereka. Walaupun asas pelanggan yang besar ini tidak menunjukkan kesan setakat ini pada harga XRP, ia mungkin berlaku pada masa akan datang. Dalam artikel ini, kami akan membincangkan ramalan dan analisis harga XRP untuk membantu anda membuat keputusan terbaik untuk pelaburan anda pada bulan Oktober.

Gambaran Keseluruhan Ripple (XRP)

Selain menjadi sumber mudah tunai untuk Ripple, XRP dikeluarkan oleh Ripple sendiri. Ia dilancarkan secara rasmi sebagai XRP pada tahun 2012 dan merupakan salah satu daripada beberapa cryptocurrency yang tidak dibina pada blockchain melainkan lejar yang diedarkan. Ini telah menimbulkan kontroversi mengenai apakah XRP adalah duit syiling atau token utiliti, dan kes itu masih di mahkamah.

Hari ini, XRP mempunyai cap pasaran $ 11,548,562,345 dan bekalan beredar 45,162,407,484 XRP. Terdapat sejumlah 100 bilion XRP, yang dilombong pra-penambangan, jadi mereka tidak perlu ditambang. Cryptocurrency bernilai $ 2,190,167,211 telah diperdagangkan dalam 24 jam terakhir, dan harganya adalah $ 0.255712.

Ramalan Harga Ripple (XRP): Analisis

Ripple sejak kebelakangan ini tidak begitu berani. Pada awal September, ia merosot dari $ 0,2977 hingga mencapai serendah $ 0,023 pada 24 September. Namun, ia telah pulih sedikit untuk mencapai harga semasa $ 0.25. Ini masih jauh dari harga tinggi tahun ini $ 0.33, yang dicapai pada 14 Februari.

ramalan harga-riak

Walaupun Q3 biasanya tidak sebaik kuartal lain untuk XRP, ia berjaya mengungguli Bitcoin, memperoleh lebih dari 33%. Tidak pasti apa yang Q4 pegang untuk cryptocurrency pasaran, tetapi secara historis ia lebih baik untuk crypto daripada Q3. Adakah XRP akan lebih baik? Masih boleh dilihat.

Perkembangan

Pelabur awal dalam XRP, Crypto BitLord, telah didedahkan bagaimana dia melihat nilai dalam XRP walaupun semua orang menyebutnya sebagai penipuan. BitLord membeli XRP pada $ 0,008 yang, berbanding dengan harga semasa, menunjukkan pulangan pelaburan yang sangat besar. Pada masa XRP mencapai harga tinggi sepanjang masa, ia telah meningkat sebanyak 50,000%. Menurutnya, ada penipuan di setiap industri, tetapi memerlukan kemampuan untuk mengetahui apa yang harus dilakukan.

“Tetapi masalahnya ialah kadang-kadang anda menukar barang-barang ini. Begitulah keadaannya, jika anda ingin menjana pendapatan barangan ini. Lihatlah pasaran saham, ada penipuan di sana. Masalahnya, anda mesti tahu bagaimana melakukannya. Itulah crypto, banyak perkara adalah penipuan. Sebilangan orang berpendapat bahawa XRP adalah penipuan, ”katanya.

Juga, berdasarkan perkembangan terkini, XRP Ledger Foundation (XRPLF) yang baru ditubuhkan telah ditolak tuduhan bahawa Ripple akan meninggalkan XRP. Jurucakap yayasan, Bharath Chari, yang bercakap dengan Forbes mengatakan Ripple tetap komited untuk menyokong pengembangan XRP Ledger. Khabar angin muncul di komuniti XRP bahawa Ripple meninggalkan pengembangan XRP Ledger ke landasan yang baru dibentuk, sebuah perkembangan yang tidak sesuai dengan komuniti.

“XRPLF melihat Ripple terus berperanan sebagai pemaju utama dari aspek teknikal dan perniagaan XRPL,” kata Chari..

Ramalan Harga XRP: Pendapat Pasaran untuk Oktober 2020

Berikut adalah pendapat peramal pasaran kripto teratas mengenai apa yang berlaku pada bulan Oktober untuk XRP. Ini akan membantu anda membuat keputusan terbaik.

Ramalan panjang

Longforcast menetapkan bahawa XRP akan dibuka pada bulan Oktober dengan harga semasa $ 0.24 dan akan ditutup sedikit lebih tinggi pada $ 0.25 setelah berkisar antara $ 0.21 dan $ 0.27.

Dagangan perdagangan

Dagangan perdagangan sedikit lebih menaik dengan ramalan harga XRPnya. Mereka meramalkan bahawa XRP akan dibuka pada bulan Oktober pada $ 0,3020864 dan ditutup pada $ 0,3012653, dengan harga maksimum dan minimum masing-masing $ 0,3765816 dan $ 0,2560755.

Modal Gov

Modal Gov juga menaik pada XRP untuk bulan Oktober, walaupun mengakui bahawa cryptocurrency tidak berjalan dengan baik. Harga pembukaan adalah $ 0.259, sementara harga tutup pada bulan tersebut adalah $ 0.246, hampir kembali ke harga semasa. Berikut adalah ramalan harga untuk 2 minggu akan datang:

Ramalan Harga XRP: Keputusan

Berdasarkan ramalan harga untuk XRP pada bulan Oktober, nampaknya penganalisis harga agak positif; ia akan menjadi lebih baik. Sekiranya sentimen ini terwujud, XRP dapat memberikan pulangan pelaburan yang cukup baik untuk tahun ini.

Gambar pilihan: blockchain.news

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me