XRP Desentralisasi atau tidak? Ripple Product VP Asheesh Birla Menyelesaikan Perbahasan

iklan Phemex

Dalam usaha untuk menjelaskan semua persoalan yang telah diajukan oleh komuniti crypto terhadap Ripple dan XRP, Ran NeuNer, CryptoManran menyoal Asheesh Birla, Naib Presiden Kanan, Product at Ripple pada program CNBC Crypto Trader. Beberapa pandangan menarik mengalir ketika perbualan menyerang topik yang sangat penting untuk diketahui oleh masyarakat.

Ran NeuNer menyelesaikan perbahasan XRP

Ran NeuNer, yang sendiri telah mengatakan bahawa dia akan membuang XRP ke sampah kerana ia tidak mempunyai utiliti sebenar pada CNBC Fast Money, dalam perbahasannya dengan Asheesh Birla cuba mendapatkan jawapan untuk soalan yang telah diajukan beberapa kali di Ripple, XRP dan pasukan kerana ketegangan XRP sebagai keselamatan masih belum diketahui. Topik yang dibincangkan termasuk – Adakah XRP terdesentralisasi? – Adakah mana-mana pembangun lejar XRP yang dikaitkan dengan Ripple.- Adakah terdapat kes penggunaan token? – Boleh ada kekurangan? Dan hanya Ripple yang membina XRP.

Saya menyelesaikan perbahasan XRP sekali dan selamanya dengan @ashgoblue.

– Adakah XRP terdesentralisasi?

– Adakah salah satu pembangun lejar XRP yang berkaitan dengan Ripple.

– Adakah terdapat kes penggunaan token?

– Boleh ada kekurangan?

– adakah hanya bangunan Ripple di XRP.https://t.co/YMvQruHbJx

– Ran NeuNer (@cryptomanran) 24 Ogos 2018

Asheesh Birla ketika ditanya mengenai hubungan antara XRP dan syarikat Ripple, dia dengan terang mengatakan Ripple adalah sebuah syarikat untung yang membina produk kelas perisian perusahaan untuk institusi kewangan di seluruh dunia sedangkan XRP adalah aset digital dan Ripple Inc memiliki sejumlah besar aset digital tetapi ia berbeza kerana Ripple adalah salah satu pembangun perisian dari buku besar terbuka Ripple yang terdesentralisasi dan tersedia untuk digunakan oleh sesiapa sahaja.

Seseorang ditanya sama ada mana-mana pengasas lejar XRP yang berkaitan atau berkaitan dengan Ripple dengan cara apa pun, Asheesh mengatakan bahawa David Schwartz kini adalah CTO adalah hubungan biasa antara keduanya kerana dia adalah mentor kepada pekerja di Ripple dan telah menjadi lelaki asas yang bukan sahaja membina produk XRP tetapi juga lejar XRP yang asli

Menjelaskan sama ada XRP terdesentralisasi atau tidak, Asheesh mengatakan bahawa lejar XRP terdesentralisasi dan Ripple mempunyai rancangan untuk lebih mendesentralisasikannya. Oleh kerana XRP tidak mempunyai sistem perlombongan, ia mempunyai validator di seluruh dunia yang mengesahkan transaksi. Dia juga mengatakan bahawa Ripple Inc mempunyai sekitar 10 pengesahan di dalam rumah antara 100-an yang ada di seluruh dunia dan Ripple mempunyai lebih banyak kilang untuk mendesentralisasi pengesahan ini juga

Lebih jauh lagi dalam wawancara itu memberikan contoh bagaimana produk seperti Xrapin dan Xcurrent berfungsi dan mengubah cara institusi kewangan memindahkan maklumat dan wang secara global. Dia juga mengatakan token XRP diperlukan untuk memberikan perbelanjaan untuk transaksi dan dengan itu menggantinya dengan USD akan memperlambat proses.

Baca juga: “Bitcoin Lambat Ketika Bergerak Dengan Wang” Kata Ketua Strategi Pasaran Ripple

Penjelasan XRP masih memerlukan beberapa berat untuk masyarakat menerimanya sebagai terdesentralisasi

Ini bukan kali pertama eksekutif XRP datang untuk menjelaskan pendirian mereka untuk terdesentralisasi. Pada bulan Julai David Schwartz dalam UNCHAIN ​​Convention, menjelaskan bahawa Ripple sebagai sebuah syarikat tidak terdesentralisasi, itu adalah lejar XRP yang mana Ripple tidak mempunyai hak undang-undang untuk mengendalikannya. Kod yang mengawal bagaimana lejar berjalan dijalankan oleh bursa, pengguna dompet pengguna kuasa sama seperti Dia juga mengatakan Ripple tidak mempunyai kemampuan untuk meletakkan kod pada komputer orang lain. Dia percaya bahawa Pemusatan kritikan berasal dari kenyataan bahawa Ripple memegang sebahagian besar XRP. Menurutnya, perlu menyimpan duit syiling itu kerana Ripple dapat menolong kes penggunaan yang perlu digunakan untuk menghasilkan model pendapatan.

Schwartz baru-baru ini juga menerbitkan sebuah laporan baru yang berjudul “The Inherently Decentralized Nature of XRP Ledger” di mana ia menggambarkan gagasan pemusatan di dunia blockchain sebagai “bernuansa liar, disalahpahami dan, terus terang, berkembang.” Dia nampaknya berusaha untuk meluruskan rekod sekali untuk isu desentralisasi XRP. Dalam laporan itu, dia menyatakan bahawa

“Secara sederhana, lejar XRP didasarkan pada mekanisme konsensus yang terdesentralisasi, demokratik – yang tidak dapat dikendalikan oleh satu pihak.”

Pasukan XRP dan Ripple telah mendorong dan menjelaskan bahawa XRP tidak terdesentralisasi dan bukan keselamatan tetapi setiap kali timbul persoalan baru mengenai aspek pemusatan mereka sama ada duit syiling atau validator. Dipercayai hanya sekali SEC membersihkan pendiriannya mengenai XRP sebagai keselamatan atau tidak akan mengakhiri perbahasan ini.

Adakah anda fikir XRP adalah keselamatan atau tidak? Beritahu kami pandangan anda sama.

Untuk mengikuti kemas kini DeFi dalam masa nyata, lihat suapan berita DeFi kami Di sini.

PerdanaXBT

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me