LocalBitcoins recensie | Vergoedingen, beveiliging, voor- en nadelen

LocalBitcoins recensie

LocalBitcoins is een bekende peer-to-peer-marktplaats voor Bitcoin-handel. Vandaag zullen we de functies bekijken die de beurs biedt en of deze geschikt is voor uw handelsbehoeften.

LocalBitcoins Review: Exchange-overzicht

localbitcoins

LocalBitcoins werd in 2012 opgericht door Jeremiah Kangas in Helsinki, Finland, met de huidige CEO Nikolaus Kangas. Het platform is snel populair geworden en de service is beschikbaar in meer dan 240 landen.

Onlangs lanceerde het bedrijf een zustersite genaamd LocalEthereum, die Ethereum P2P-uitwisselingen ondersteunt. Wat interessant is aan dit bedrijf, is het feit dat het geen financiële steun heeft gekregen van durfkapitalisten.

Het platform faciliteert persoonlijke ontmoetingen of directe onderhandelingen voor kopers en verkopers, die meer dan 40 betaalmethoden kunnen gebruiken. Dit aspect zal later in onze LocalBitcoins-recensie worden besproken.

Ondersteunde valuta’s en beschikbare landen

Zoals de naam al doet vermoeden, ondersteunt LocalBitcoins alleen het verhandelen en uitwisselen van Bitcoins.

Op de website kunnen handelaren een breed scala aan fiat-valuta’s gebruiken, waaronder BTC / USD, BTC / EUR, BTC / GBP, BTC / AUD, BTC / CAD, BTC / CNY, BTC / INR en 120 andere valuta’s.

Het platform is beschikbaar in 248 landen en 7789 steden over de hele wereld. De landen die vanwege regelgevingsproblemen en internationale financiële beperkingen niet toegankelijk zijn, zijn onder meer de VS, China, Indonesië, Syrië, Iran en Noord-Korea..

Compatibiliteit met LocalBitcoins-beoordelingen

De LocalBitcoins-interface kan worden gebruikt op alle grote webbrowsers, evenals op pc- en tabletbesturingssystemen, zoals Windows en Mac. Hun mobiele app is alleen beschikbaar voor Android-gebruikers.

Gebruikersinterface en ervaring

De interface van de exchange heeft een strak ontwerp waarbij alle informatie goed wordt weergegeven, waardoor het voor iedereen gemakkelijk is om te gebruiken en te vinden wat ze nodig hebben zonder naar andere delen van de site te hoeven navigeren.

De mobiele Local Trader-app voor LocalBitcoins is open-source software voor Android-apparaten. Er zijn meldingen dat de app veel fouten en inlogproblemen heeft.

LocalBitcoins gebruikersinterface

Hoe u een LocalBitcoins-account kunt krijgen

Registratie proces

 1. Ga naar het LocalBitcoins website en klik op “Aanmelden”;
 2. Vul het formulier in met uw gebruikersnaam, e-mailadres, wachtwoord en geef de captcha door;
 3. Upload een identiteitsbewijs, zoals een paspoort of nationale identiteitskaart;
 4. Het wordt aanbevolen om uw profiel te voltooien nadat u uw account heeft geopend. De meeste handelaren zullen weigeren met u te handelen als u een onvolledig profiel heeft.

Hoe LocalBitcoins Exchange te gebruiken

Bitcoin kopen en verkopen

 1. Ga naar de tabbladen “Snel kopen” of “Snel verkopen” om de aanbiedingen te zien;
 2. Om BTC te kopen / verkopen, gaat u naar de optie “Snel kopen” / “Snel verkopen” en kiest u uw land uit het vervolgkeuzemenu;
 3. Selecteer de gewenste betalingsmethode onder de vervolgkeuzelijst “Alle online aanbiedingen” (betalingsmethoden zullen later in onze LocalBitcoins-beoordeling worden besproken);
 4. U krijgt een lijst met handelaren te zien die voldoen aan uw filterselectie;
 5. Selecteer een aanbieding uit de lijst;
 6. Naast elke aanbieding is er een knop “Kopen” of “Verkopen”. Klik op de knop om naar de gebruikersinformatiepagina te gaan. Hier kunt u de reputatie van de verkoper / koper van het individu bekijken en zien hoeveel transacties hij heeft gesloten en gehonoreerd, zijn algehele feedbackscore en de status van profielverificatie;
 7. Ga één keer door met de transactie, u en de verkoper / koper hebben ingestemd met alle voorwaarden van de transactie. U kunt rechtstreeks met de handelaar praten om over voorwaarden te onderhandelen, zoals de wisselkoers, tijd en plaats van ontmoeting (indien persoonlijk), enz.;
 8. Laat een feedback achter wanneer u uw transactie heeft beëindigd.

Als u uw eigen handelsaanbod wilt doen, gaat u naar de sectie “Plaats een transactie”.

Wisselkoerskosten van LocalBitcoins

LocalBitcoins berekent een vast bedrag van 1% voor verkopers, zonder kosten voor kopers. De facturatiediensten voor handelaars die door het platform worden aangeboden, brengen een vergoeding van 0,5% met zich mee die van elke gemaakte factuur wordt afgetrokken.

Als een externe transactie wordt gebruikt om de factuur te betalen, moet u de Bitcoin-netwerkstortingskosten betalen die van het factuurbedrag worden afgetrokken.

Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden bij een account, het kopen en verkopen van Bitcoins en LocalBitcoins-portefeuilletransacties.

U moet de transactiekosten betalen die op dat moment door het Bitcoin-netwerk worden toegepast.

Localbitcoins Betaalmethoden Beoordeling

Gebruikers hebben toegang tot de breedste lijst met betaalmethoden die ooit door een beurs is aangeboden. Enkele van de meegeleverde methoden zijn:

 • Bankoverschrijving (ACH / SEPA);
 • Contant geld;
 • Kredietkaart;
 • Cryptovaluta;
 • Amazon-cadeaubon;
 • Google wallet;
 • PayPal;
 • Vierkant contant geld;
 • Venmo;
 • Western Union;
 • Xoom.

Transactietijden

De verwerkingstijden van stortingen voor fiatbetalingen zijn afhankelijk van de geselecteerde betaalmethode. Bitcoin wordt vrijgegeven van borgtocht wanneer de verkoper bevestigt dat hij de betaling heeft ontvangen. Dit kan problematisch zijn, aangezien u erop vertrouwt wanneer de verkoper ervoor kiest om de betaling te bevestigen.

Overdrachtslimieten

LocalBitcoins-gebruikers hebben geen limieten voor hun accounts. Leden kunnen hun eigen verkoop- of aankooplimieten en prijzen instellen.

Beveiligingsfuncties

In deze Localbitcoins Review vindt u mogelijk dat het uitwisselingsplatform beveiligingsfuncties bevat, zoals tweefactorauthenticatie, HTTPS-webversleuteling, SMS- en e-mailwaarschuwingen, Login Guard, PGP-codering voor e-mailcommunicatie en escrow-service..

De escrow houdt het geld vast dat door de koper is verzonden en het geld wordt vrijgegeven wanneer de verkoper bevestigt dat de transactie succesvol was.

Het handelsplatform werd in 2015 gehackt via zijn LiveChat-account en verloor ongeveer 17 BTC van klantenportefeuilles. Een jaar eerder brak een hacker in op zijn servers, maar LocalBitcoins beweerde dat er geen klantgegevens waren gestolen. In januari van dit jaar werd de uitwisseling getroffen door een inbreuk op de beveiliging die ongeveer 5 uur duurde, waarbij de hackers inbraken in zes gebruikersaccounts en meer dan BTC 7.9 stelen..

Hoewel LocalBitcoins, in tegenstelling tot andere beurzen, geen cryptocurrency op het platform hoeft te houden voor kopers, moeten verkopers hun interne portefeuillesysteem gebruiken voor de escrow-services van het platform..

LocalBitcoins Klantenservice Beoordeling

Het ondersteuningsteam van LocalBitcoins is 24/7 bereikbaar via een e-mailticketsysteem, maar het is beoordeeld als niet responsief, waarbij gebruikers klagen dat ze geen antwoord op hun e-mails hebben ontvangen.

Bij een uitwisselingsreview is ondersteuning een heel belangrijk aspect, aangezien veel platforms op dit gebied problemen hebben.

LocalBitcoins Exchange Review Reputatie

Veel klanten hebben gemeld in contact te zijn gekomen met frauduleuze gebruikers of op het platform te worden opgelicht.

Er zijn veel online beoordelingen die beschrijven hoe gebruikers werden opgelicht, wat de reputatie van de uitwisseling in de loop van de tijd heeft beïnvloed. Het is eigenlijk niet de schuld van LocalBitcoins als fraudeurs het platform gebruiken om mensen op te lichten. Het probleem is dat peer-to-peer-handel veel risico’s met zich meebrengt en dat handelaren alle veiligheidsmaatregelen moeten nemen.

Het platform heeft ook een sectie waar gebruikers fraude- en zwendelwaarschuwingen kunnen plaatsen, om andere handelaren op hun ervaring te wijzen en om handel met die gebruikers te vermijden.

LocalBitcoins.com kreeg te maken met een enorme terugslag van de gemeenschap toen het begin 2018 strengere Know-Your-Customer (KYC) -protocollen begon af te dwingen. gebruikers waren boos dat het P2P-platform deze regels oplegde.

Sectie 2.4 stelt dat “het verifiëren van een account met een ID momenteel verplicht is voor alle adverteerders en gebruikers wier handelsvolume [een] bepaalde limiet overschrijdt.” Het bedrijf redeneert dat de stap is gedaan om gebruikers te beschermen tegen fraude, witwassen van geld, criminele activiteiten en andere illegale activiteiten.

LocalBitcoins Review: oordeel

LocalBitcoins is een uitwisselingsplatform dat peer-to-peer Bitcoin-handel mogelijk maakt. De vergoedingsstructuur is voordelig voor kopers, maar het nadeel is dat er veel frauduleuze handelaren zijn die het platform misbruiken en mensen van hun geld willen oplichten..

LocalBitcoins Exchange: voors en tegens

Voordelen:

 • Breed scala aan betalingsmogelijkheden;
 • Brede geografische dekking;
 • Koop- / verkoopvolumes kennen geen limieten;
 • Eenvoudige vergoedingsstructuur;
 • Geen kosten voor kopers.

Nadelen:

 • KYC-vereisten brengen de anonimiteit in gevaar;
 • Scam-handelaren komen vaak voor;
 • U bent afhankelijk van de verkoper om de betaling te bevestigen;
 • Kan prijzen krijgen die hoger zijn dan de marktwaarde van Bitcoin.

Functies afbeelding: wethecryptos.net

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me